Healthy Gourmet Paleolit napraforgólisztes szélesmetélt tészta 250g

Healthy Gourmet Paleolit napraforgólisztes szélesmetélt tészta 250g

750 Ft

Ajánlataink a termékre

Termékleírás
Típus Szélesmetélt tészta
Tömeg 250 g

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

A "Paleotészta" termékcsalád azért jött létre, hogy a paleolit táplálkozást folytatók is élvezhessék a tészta fogyasztás örömeit, illetve mindazok, akik glutén- és egyéb allergén- és/vagy béláteresztést, bélirritációt okozó anyagok fogyasztását kerülik. A tészták szénhidráttartalma alacsony (kb. harmad annyi szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos tészták!), ráadásul magasabb fitátsav-tartalmuknál fogva ennek a kevés szénhidrátnak is csak töredéke szívódik föl, ugyanis a fitátsavak csökkentik a keményítő cukorrá bontását. Az alacsony fölszívódó szénhidráttartalom miatt cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak is ajánlható. A "Paleotésztákhoz" felhasznált alapanyagokról: Hidegen sajtolt maglisztek :Az őrölt magvakkal két probléma van. Az egyik, hogy magas közel 50%-os olajtartalmuk miatt nem lehet őket liszt finomságúra őrölni a másik pedig, hogy a magas olajtartalmuk nagy része omega-6 zsírsavakból áll, melyek elkerülése kulcsfontosságú helyes omega-6/omega-3 arány eléréséhez. Emiatt a "Paleotésztákhoz" felhasznált olajos magvakból felhasználás előtt kíméletesen, vegyszermentesen hidegsajtolással eltávolítjuk az olajtartalmuk jelentős részét. Az eredeti olajtartalom csupán 20%-a marad az így nyert maglisztekben. Az így készült maglisztek ásványanyag-, fehérje- és rosttartalma közel duplája a sima őrölt magokéhoz képest. Allergén-mentes tápiókakeményítő: A "Paleotésztákhoz" felhasznált tápiókakeményítő más keményítőkkel szemben még nyomokban sem tartalmaz semmilyen prolamint, lektint, szaponint (és persze glutént sem). Szénhidráttartalma és GI-je ugyan önmagában a tápiókakeményítőnek is más keményítőknek, magas, azonban a tésztákhoz csak kis mennyiségben használjuk, megfelelően összedolgozva a maglisztek fitátsav tartalmával, ami csökkenti a keményítő fölszívódását, így a kész száraztészta szénhidráttartalma, glikémiás indexe és telítettsége már alacsony lesz. Mélyalmos friss tojás: A "Paleotészták" kizárólag mélyalmos friss tojással készülnek, nem tojáslével, sem tojásporral. Minden tészta gyártásánál a „lisztek" tojással való keveréshez frissen kézileg törjük föl a tojást, nem előre feltört tojással dolgozunk, a gyártáshoz saját tyúkfarmról származik minden tojás. Hozzáadott vizet nem használunk a gyártás során. Minden "Paleotészta" gyártásához fölhasznált 1kg-nyi „lisztkeverékéhez" 15 db M-es méretű tojást használunk föl, azaz mindegyik "Paleotészta" száraztészta 15 tojásos. Nem spórolunk! Így is ismerheti: Paleolit napraforgólisztes szélesmetélt tészta 250 g, Paleolitnapraforgólisztesszélesmetélttészta250g, Paleolit naprafor gólisztes szélesmetélt tészta 250 g
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^