NoCarb Noodle Lasagne tészta 250g

NoCarb Noodle Lasagne tészta 250g

565 Ft-tól 3 ajánlat
Termékleírás
Típus Lasagne tészta
Tömeg 250 g
Durumtészta Nem
Teljes kiőrlésű tészta Nem
Gluténmentes tészta Nem
Diabetikus tészta Nem

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

LASAGNE TÉSZTA
Vékony, szénhidrátmentes tésztalapok a konjak növény lisztjéből.

A No Carb Noodle ideális alternatíva a hagyományos tészta helyettesítésére. Íztelen, opálosan áttetsző, olaszosan "al dente" állagú konyhakész termék.

Tartósítószert, mesterséges aromát nem tartalmaz.

Összetevők: 76%  tisztítottvíz, 20% kálcium-hidroxid, 4% konjac liszt.

Tápanyagtartalom  8 kcal/100g: 
szénhidrát 3,8g
vízben oldódó rost 3,2g
kalcium 20g

Forgalmazza: NoCarb noodle Kft.

Származási hely: Hong Kong (Kína)


Hogyan lehetséges, hogy a NoCarbNoodle nem tartalmaz sem szénhidrátot sem kalóriát?

Ez ellentmond mindannak, amit a tésztafélékről tudunk!
A titok a NoCarb liszt fantasztikus tulajdonsága – a kivételes nedvmegkötő képesség. Képes saját tömegének akár háromszázszorosát is megkötni. Ezért a NoCarbNoodle 100 gr kész tésztában alig 4 gr liszt van, aminek a tápanyag tartalma igen elenyésző.
Az elfogyasztott tészta- a vízben oldódó növényi rostjainak köszönhetően mégis laktató. Étkezés után órákig jóllakottnak érezzük magunkat. A gyomrot és a bélrendszert emésztésre serkenti, ezáltal több kalóriát éget el szervezetünk, mint amennyit a tésztával bevittünk, ugyanakkor ballasztanyagként végigvonul a bélrendszeren kitakarítva azt.
Minden diétába könnyen beilleszthető, azok, akik szeretik a tésztaételeket, de egészségügyi állapotuk okán tartózkodniuk kell tőle – a No Carb Noodle-val esélyt kapnak arra, hogy ne kelljen teljes mértékben mellőzniük a kedvelt ételeket.

Alapanyag
Konjac-ot elsősorban Délkelet-Ázsiában és Afrikában termesztik illetve ültetik. Jelenleg nincs ültetési adat Amerikára és Európára vonatkozóan. A termelés főleg Japán, Kína, Burma, Vietnam, Indonézia és más ázsiai országokra jellemző.
Konjac - Genus Amorphophallus egy évelő növény. Leginkább a szubtrópusi hegyvidéki és dombvidéki területek tengerszint feletti 800 méter magasságban nő, ahol az átlagos hőmérséklet 16 ℃ és a környezet szennyezés is igen alacsony. Az ilyen kiváló földrajzi elhelyezkedésnek köszönhetően a Konjac növény gumójából készült liszt rendkívül tiszta és kitűnő minőségű.
A liszt- továbbiakban NoCarb liszt - legfontosabb alkotóeleme a glükomannán – a növény vízben oldódó élelmi rostjai. A glükomannán egy fantasztikus tulajdonsággal rendelkezik, ez a tulajdonság emeli ki a többi vízben oldódó élelmi rost sorai közül és ennek köszönheti mérhetetlen népszerűségét – a glükomannán molekulái képesek saját tömegüknél akár háromszázszor több mennyiségű vizet megkötni. Minél jobb minőségű a liszt annál nagyobb a nedvesség megkötő képessége.

A növény ehető része a lapos, kerek gumó, átlagosan legalább 25 cm átmérőjű, világoszöld, sötétlila foltokkal. Szára vaskos, erős, fás, levelei tenyér alakúak. Természetes élőhelyén gyér erdőkben nő.

A Konjac gumó nagyon tápláló, alkotó elemeit tekintve:
több mint 45%-át a glükomannán teszi ki,
9,7% nyers fehérje,
7,8% legalább 16 különböző féle aminosav,
2,5%-ot tartalmaz a 7 esszenciális aminosavból ásványi anyagok, mint kalcium-, foszfor-, vas-, cink , mangán, króm és réz, alacsony kalóriatartalom, alacsony zsír-és magas rost tartalommal.

A NoCarb liszt élelmi rostjai a legkiválóbb a vízben oldható élelmi rostok közül, amit a természet nyújthat az embernek. A lisztben található glükomannánt nem hidrolizálják az emésztőenzimek és az emésztőszervek, ezért nem tudnak előállítani kalóriát belőle. Ugyanakkor a növényi rostok serkentő hatással vannak az emésztésre és a bélmozgásra, felgyorsítják és megkönnyítik az emésztést/ürítést.
Diétás rostoknak pótolhatatlan élettani hatása van az emberi szervezetre, számos betegség kialakulását gátolják meg. A japánok "vértisztító", valamint "a bélrendszer kéményseprője" névvel illetik. Az amerikaiak "életmentő" ételnek tartják a nyugatiak "civilizációs betegségei ellen. " Gazdag vízben oldódó élelmi rostjainak köszönhetően javítja közérzetünket, enyhíti fáradságérzetünket és kiválóan alkalmazható bármilyen étrendbe. Így az utóbbi években nagyon népszerűvé vált az egész világon, „mágikus, „elképesztő „szuperegészséges jelzőkkel illetik.

A fő kémiai komponensek
A konjak egyedülálló táplálkozási tulajdonságokkal rendelkezik.
Minden 100 g konjak gumó, tartalmaz kb. 50 gramm glükomannánt
Minden 100 gramm NoCarb liszt tartalmaz 1,64 g fehérjét, 0,004 g zsírt, 57 mg foszfort, vasat 4.06 mg, 123 mg cinket, 0,2 mg mangánt, 0.25 chromiumot, 0.08 mg rézet és 79.37mg glükomannánt.
A glükomannán egy nagy molekulájú vegyület, amely szuper abszorbens, a molekulák mérete képes száz - háromszázszorosára duzzadni miután magába szívta a vizet.
Nem lehet könnyen megemészteni és nem szívódik fel evés után, de képes elnyelni/megkötni a koleszterint és az epesavat, segíthet a magas vérnyomás csökkentésében valamint a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzésében/gyógyításában.

Fehérje és az aminosavak
A Konjac gumó tartalmaz 5% -10% nyers fehérjét és 6,8%-8,0% legalább 16 féle aminosavat (ezen belül 7 esszenciális aminosavat. ) Az Amorphophallus konjac kb. 16-18 aminosavat tartalmaz 6,283% mértékben, ebből 2,634% az esszenciális aminosav tartalom.

Ásványi anyag tartalom
A Konjac gazdag nyomelemekben és ásványi anyagokban: K, Ca, Mg, Fe, Mn, Cu, Co

A csodálatos élelmi rost
Az élelmi rost az ehető növényi részeknek az a komponense, amit az emberi szervezet nem tud ugyan megemészteni, de a tápcsatorna alsó részében az ott élő baktériumok többé-kevésbé képesek feldolgozni. Élelmi rost elsősorban a paleon belül zöldségekben, gyümölcsökben, magvakban (pl. , dió, mogyoró, mák, szezámmag), található. Felosztásuk oldódási képességük alapján történik: vízben oldódó, és vízben nem oldódó csoport. A táplálkozási felmérések szerint hazánkban a szükséges élelmi rost mennyiségnek körülbelül a felét fogyasztjuk el.

Miért szükséges?

A vízben oldódó élelmi rostok (pl. glükomannán, pektin, bétaglükán, inzulin rezisztens keményítő) hozzájárulnak a vércukor- és a koleszterinszint csökkentéséhez, mivel késleltetik ezek bélből történő felszívódását . Belőlük a vastagbélben élő baktériumok hatására a tápcsatorna egészségét védő tápanyagok képződnek. A vízben nem oldódó élelmi rostok (pl. cellulóz, hemicellu-lóz, lignin) elsősorban a bélműködést szabályozzák, de vízkötő képességük miatt jóllakottság érzetet is keltenek.
A No Carb lisztben található vízben oldódó élelmi rostok hihetetlenül viszkózus anyagot képeznek és a bélfalakat egy vékony filmréteggel vonják be . A glükomannán molekulái képesek megkötni a koleszterint, csökkentik, illetve megakadályozzák a felszívódást, szabályozzák az anyagcserét. Hatásos segítség lehet fogyásban, vércukor szint szabályozásában, vérnyomáscsökkentésben, koleszterin szint csökkentésében. Többek közt emiatt tartják a glükomannánt az egyik legjobb vízben oldódó növényi rostnak. Így is ismerheti: Lasagne tészta 250 g, Lasagnetészta250g, Lasa gne tészta 250 g
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^