NaturGold Bio tönköly száraztészta - cérnametélt - fehér - 250 g

NaturGold Bio tönköly száraztészta - cérnametélt - fehér - 250 g

699 Ft Raktáron
Vásárlás az Árukeresőn?
Házhozszállítás: 1 790 Ft-tól
Személyes átvétel: ingyenes
Átvevőpont: 990 Ft-tól
A termék eladója:
699 Ft
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Az Árukereső.hu-n megvásárolható ajánlataink

 

NaturGold Bio tönköly száraztészta - cérnametélt - fehér - 250 g

Mi ez?
699 Ft
+ 1 790 Ft szállítási díj
Raktáron

Ajánlataink a termékre

 

NaturGold Bio tönköly száraztészta - cérnametélt - fehér - 250 g

Mi ez?
699 Ft
+ 1 790 Ft szállítási díj
Raktáron
 
Termékleírás
Gyártó NaturGold
Öko cimkék Bio, Hazai, Vegán
Várható beérkezés 5-7 munkanap

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Tönkölybúza lisztből készült tészta, mely rövid főzési ideje (3-6 perc) miatt a modern konyha és az egészséges táplálkozás híveinek nélkülözhetetlen étele. Fehér és teljes őrlésű lisztből készült változatban is elérhető.

Teljes értékű prémium tönköly tészta, saját termesztésű minőségi tönkölybúzából. Főzési idő: 3-5 percÖsszetevők: bio tönkölybúza liszt*, víz. *Ellenőrzőtt ökológiai gazdálkodásból. A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. minősítő tanusítványa letölthető innen . A tönkölybúzáról < p>A tönkölybúza (Triticum spelta) búzafaj, amely a bronzkortól kezdve a középkorig fontos szerepet játszott a népélelmezésben. Eredete a Kaukázus környékére tehető, Európában a vadon termő alakor , és tönke búza volt őshonos. Legkorábbi európai nyomait Svájcban, Németországban és a Kárpát-medencében fedezték fel. Ásatások során hazánkban két helyen is, Kengyel és Százhalombatta térségében találtak 8 ezer éves tönköly maradványokat. Magyarországon a 19. század végéig termesztették. Napjainkban a megváltozott táplálkozási szokásoknak köszönhetően ismét nagyobb figyelmet kap, így termesztése és fogyasztása reneszánszát éli. Miért egészséges? Avagy a tönkölybúza, mint superfood…

    • Fehérjetartalma 30-50%-kal több, szénhidráttartalma pedig kevesebb a hagyományos búzához képest
    • Az aminosavak közül az aszparaginsav-, glutaminsav-, alanin-, metionin-, prolin-, leucin-, izoleucin-, tirozin-, fenil-alanin- és lizintartalma is nagyobb, mint a hagyományos búzáé
      Megtalálható benne szinte a teljes B-vitamin-csoport (a B12-vitamin kivételével), niacin- és E-vitamin tartalma sem csekély
      Réz-, vas-, mangán- és cinktartalma is meghaladja a búzáét. Kalcium-, magnézium-, foszfor- és szeléntartalma szintén számottevő
  • Nagy rosttartalmának köszönhetően szinte kefeként sepri le a belek falán lévő salaklerakódásokat
    • Kisgyerekek péksüteményekhez való hozzászoktatásánál az elsők között szerepelhetnek a tönkölylisztből készültek
    • A hagyományos gabonaféléknél kisebb szénhidrát- és magasabb fehérje és zsírtartalma miatt lassabban szívódik fel, így cukorbetegek étrendjében is fogyasztható
    < ul>
  • Esszenciális zsírsav tartalma jótékonyan hat az idegrendszerre
    • Rendszeres, hosszú távú fogyasztása hozzájárulhat a koleszterinszint-csökkentő és az érelmeszesedést megelőző étrend sikeréhez


Miért öko? A tönkölybúza bármilyen talajon képes megélni, és jól bírja az időjárás szélsőségeit. Nagyon magasra nő, sűrűn termő és kiváló a kártevőkkel szembeni önvédelme. Ezért kifejezetten ajánlott bio termesztésre. Kisebb terméshozamú ugyan, mint testvérei, de kiváló minősége ezt bőven kárpótolja. Magas fehérjetartalmának köszönthetően kiváló fehérjekiegészítő vegetáriánus és vegán étrendbe. Tésztájából nagyszerű tojásmentes, vegán tészta készíthető. Ha a fehérjebevitelünket részben vagy egészben növényi forrásokból fedezzük, csökkenthetjük étkezésünk ökológiai lábnyomát. Ráadásul a tönköly Magyarországon könnyen megterem, egyszerű beszerezni lokális forrásból, ellentétben néhány más népszerű növényi fehérjeforrással. < p> < p> Felhasználása

Ugyanarra használható, mint más búzák, de a belőle készült tésztaféléknek nagyobb az élvezeti értékük állagra és ízre nézve egyaránt. Magas fehérjetartalma miatt a tojás sok esetben elhagyható a receptekből. Lisztjéből fantasztikus, tömör és hosszan elálló kenyerek, péksütemények készíthetők. Nagyon finom a tönkölypogácsa, tönkölylisztes galuska is. Kezdő tönkölyfelhasználók keverjék búzaliszttel, hogy hozzászokjanak az ízéhez. Süteményekhez, édességekhez is felhasználható. A tönkölyszemeket vízbe áztatva rizsszerűen is felhasználhatjuk, főzzük legalább fél órán át. A búzasörhöz hasonlóan a tönkölyből sört is lehet készíteni, sőt pörkölve pótkávéként is felhasználható. Nézz szét kínálatunkban, ahol találhatsz teljeskiőrlésű tönkölylisztet , tönköly száraztésztákat , és különféle rágcsálnivalókat is: például mézes puszedlit , sajtos tallért , tönköly ropogósokat , és édes falatkáka t. Ha szeretnéd ezzel az egészséges gabonával indítani a napodat, ajánljuk neked a virágmézes tönköly puffancsot , vagy a tönköly flakes t. A zöld, még éretlen tönkölyszárból búzafűlé készíthető, ami egy keserédes, érdekes ízű, nagyon egészséges ital. Búzafűmagból otthon is könnyen elkészítheted!Pelyvájá ból (a gabonaszemet körülölelő levélke) természetes, egészséges alapanyagú párnákat készítenek. További recepteket itt és itt találsz!

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.