NoCarb Noodle Rizs Alakú tészta 250 g

NoCarb Noodle Rizs Alakú tészta 250 g

Ezt a terméket egyik partnerünk sem forgalmazza. Kérjük, válasszon az alábbi termékek közül!

További termékek a kategóriából

További NoCarb Noodle termékek: NoCarb Noodle Tészta, levesbetét

NaturGold Bio Lebbencs tészta 250 g Tészta, levesbetét 640 Ft-tól NaturGold Bio Lebbencs tészta 250 g NaturGold Bio Szarvacska tészta 250 g Tészta, levesbetét 643 Ft-tól NaturGold Bio Szarvacska tészta 250 g NaturGold Bio Orsótészta 250 g Tészta, levesbetét 669 Ft-tól NaturGold Bio Orsótészta 250 g NaturGold Bio Penne tészta 250 g Tészta, levesbetét 643 Ft-tól NaturGold Bio Penne tészta 250 g
Termékleírás
Tömeg 250 g
Durumtészta Nem
Teljes kiőrlésű tészta Nem
Gluténmentes tészta Nem
Diabetikus tészta Nem

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

A NoCarb Noodle ideális alternatíva a hagyományos tészta helyettesítésére. Íztelen, opálosan áttetsző, olaszosan "al dente" állagú konyhakész termék. Tartósítószert, mesterséges aromát nem tartalmaz.

Összetevők: Tisztított víz, konjak glükomannán liszt, kalcium hidroxid.

Hogyan lehetséges, hogy a NoCarbNoodle nem tartalmaz sem szénhidrátot sem kalóriát? Ez ellentmond mindannak, amit a tésztafélékről tudunk!

A titok a NoCarb liszt fantasztikus tulajdonsága – a kivételes nedvmegkötő képesség.
Képes saját tömegének akár háromszázszorosát is megkötni. Ezért a NoCarbNoodle 100 gr kész tésztában alig 4 gr liszt van, aminek a tápanyag tartalma igen elenyésző.

Az elfogyasztott tészta- a vízben oldódó növényi rostjainak köszönhetően mégis laktató. Étkezés után órákig jóllakottnak érezzük magunkat. A gyomrot és a bélrendszert emésztésre serkenti, ezáltal több kalóriát éget el szervezetünk, mint amennyit a tésztával bevittünk, ugyanakkor ballasztanyagként végigvonul a bélrendszeren kitakarítva azt.

Minden diétába könnyen beilleszthető, azok, akik szeretik a tésztaételeket, de egészségügyi állapotuk okán tartózkodniuk kell tőle – a NoCarbNoodle-val esélyt kapnak arra, hogy ne kelljen teljes mértékben mellőzniük a kedvelt ételeket.

1. Alapanyag:

Konjac-ot elsősorban Délkelet-Ázsiában és Afrikában termesztik illetve ültetik. Jelenleg nincs ültetési adat Amerikára és Európára vonatkozóan. A termelés főleg Japán, Kína, Burma, Vietnam, Indonézia és más ázsiai országokra jellemző.

Konjac - Genus Amorphophallus egy évelő növény. Leginkább a szubtrópusi hegyvidéki és dombvidéki területek tengerszint feletti 800 méter magasságban nő, ahol az átlagos hőmérséklet 16 ℃ és a környezet szennyezés is igen alacsony. Az ilyen kiváló földrajzi elhelyezkedésnek köszönhetően aKonjac növény gumójából készült liszt rendkívül tiszta és kitűnő minőségű. A liszt- továbbiakban NoCarb liszt - legfontosabb alkotóeleme a glükomannán – a növény vízben oldódó élelmi rostjai. A glükomannán egy fantasztikus tulajdonsággal rendelkezik, ez a tulajdonság emeli ki a többi vízben oldódó élelmi rost sorai közül és ennek köszönheti mérhetetlen népszerűségét – a glükomannán molekulái képesek saját tömegüknél akár háromszázszortöbb mennyiségű vizet megkötni. Minél jobb minőségű a liszt annál nagyobb a nedvesség megkötő képessége.

A növény ehető része a lapos, kerek gumó, átlagosan legalább 25 cm átmérőjű, világoszöld, sötétlila foltokkal. Szára vaskos, erős, fás, levelei tenyér alakúak. Természetes élőhelyén gyér erdőkben nő.

A Konjac gumó nagyon tápláló, alkotó elemeit tekintve: - több mint 45%-át, a glükomannán teszi ki,
- 9,7% nyers fehérje,
- 7,8% legalább 16 különböző féle aminosav,
- 2,5%-ot tartalmaz a 7 esszenciális aminosavból
- ásványi anyagok, mint kalcium-, foszfor-, vas-, cink , mangán, króm és réz
- alacsony kalóriatartalom,
- alacsony zsír-és magas rost tartalommal.

A NoCarb liszt élelmi rostjai a legkiválóbb a vízben oldható élelmi rostok közül, amit a természetnyújthat az embernek. A lisztben található glükomannánt nem hidrolizálják az emésztőenzimek és az emésztőszervek, ezért nem tudnak előállítani kalóriát belőle. Ugyanakkor a növényi rostok serkentő hatással vannak az emésztésre és a bélmozgásra, felgyorsítják és megkönnyítik az emésztést/ürítést. Diétás rostoknak pótolhatatlan élettani hatása van az emberi szervezetre, számos betegség kialakulását gátolják meg.
A japánok "vértisztító", valamint "a bélrendszer kéményseprője" névvel illetik.
Az amerikaiak "életmentő" ételnek tartják a nyugatiak "civilizációs betegségei ellen. "

Gazdag vízben oldódó élelmi rostjainak köszönhetően javítja közérzetünket, enyhíti fáradságérzetünket és kiválóan alkalmazható bármilyen étrendbe. Így az utóbbi években nagyon népszerűvé vált az egész világon, „mágikus, „elképesztő „szuperegészséges jelzőkkel illetik.

A fő kémiai komponensek:
A konjak egyedülálló táplálkozási tulajdonságokkal rendelkezik.
Minden 100 g konjak gumó, tartalmaz kb. 50 gramm glükomannánt,

Minden 100 gramm NoCarb liszt tartalmaz 1,64 g fehérjét, 0,004 g zsírt, 57 mg foszfort, vasat 4.06 mg, 123 mg cinket, 0,2 mg mangánt, 0.25 chromiumot, 0.08 mg rézet és 79.37mg glükomannánt. - A glükomannán egy nagy molekulájú vegyület, amely szuper abszorbens, a molekulák mérete képes száz - háromszázszorosára duzzadni miután magába szívta a vizet. Nem lehet könnyen megemészteni és nem szívódik fel evés után, de képes elnyelni/megkötni a koleszterint és az epesavat, segíthet a magas vérnyomás csökkentésében valamint a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzésében/gyógyításában.
- Fehérje és az aminosavak
A Konjac gumó tartalmaz 5% -10% nyers fehérjét és 6,8% -8,0%legalább 16 féle aminosavat (ezen belül 7 esszenciális aminosavat. ) Az Amorphophalluskonjac kb. 16-18 aminosavat tartalmaz 6,283%, mértékben, ebből 2,634% az esszenciális aminosav tartalom.
- Ásványi anyag tartalom
A Konjacgazdag nyomelemekben és ásványi anyagokban: K, Ca, Mg, Fe, Mn, Cu, Co
- A csodálatos élelmi rost
Az élelmi rost az ehető növényi részeknek az a komponense, amit az emberi szer-vezet nem tud ugyan megemészteni, de a tápcsatorna alsó részében az ott élő baktériumok többé-kevésbé képesek feldolgozni. Élelmi rost elsősorban a zöldsé-gekben, gyümölcsökben, hüvelyesekben (pl. bab, borsó, lencse), magvakban (pl. , dió, mogyoró, mák, szezámmag), valamint a teljes kiőrlésű lisztből készült termé-kekben, pelyhekben, korpában, müzliben található. Felosztásuk oldódási képes-ségük alapján történik: vízben oldódó, és vízben nem oldódó csoport. A táplálko-zási felmérések szerint hazánkban a szükséges élelmi rost mennyiségnek körülbe-lül a felét fogyasztjuk el.

Miért szükséges?A vízben oldódó élelmi rostok (pl. glükomannán, pektin, bétaglükán, inzulin rezisztens keményítő) hozzájárulnak a vércukor- és a kolesz-terinszint csökkentéséhez, mivel késleltetik ezek bélből történő felszívódását. Be-lőlük a vastagbélben élő baktériumok hatására a tápcsatorna egészségét védő tápanyagok képződnek. A vízben nem oldódó élelmi rostok (pl. cellulóz, hemicellu-lóz, lignin) elsősorban a bélműködést szabályozzák, de vízkötő képességük miatt jóllakottság érzetet is keltenek.

A NoCarb lisztben találhatóvízben oldódó élelmi rostokhihetetlenül viszkózus anyagot képeznek és a bélfalakat egy vékony filmréteggel vonják be. A glükomannán molekulái képesek megkötni a koleszterint, csökkentik, illetve megakadályozzák a felszívódást, szabályozzák az anyagcserét. Hatásos segítség lehet fogyásban, vércukor szint szabályozásában, vérnyomáscsökkentésben, koleszterin szint csökkentésében.
Többek közt emiatt tartják a glükomannánt az egyik legjobb vízben oldódó növényi rostnak.

Így is ismerheti: RizsAlakútészta250g

Galéria

Vélemények

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.