Paleolit GM zabtészta orsó (fusilli) 200g - paleocentrum

Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Paleolit GM zabtészta orsó (fusilli) 200g - paleocentrum

739 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
paleocentrum.hu
Termékleírás
Márka Paleolit
Kiszerelés 200g
Gyűjtőcsomagolás 1 karton = 12db
Minőségét megőrzi 2025.06.16
Árgép.hu Szállítási Idő 1-2 munkanap
Árgép.hu Szállítási Költség 899
EAN 5999564047963

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

A zab feldolgozása során hőkezeléses eljáráson megy keresztül, ennek köszönhetően a zabpehelyből készült tészta gyorsan, 2-4 perc alatt elkészíthető. Tápanyagdús, vegán étkezésbe is beilleszthető, szinte minden nemű ételallergia érzékenyek fogyaszthatják.

Gluténmentes zabból készült, gluténmentes üzemben csomagolva, hozzáadott adalék anyagoktól mentes. Gluténmentes, tojásmentes, tejmentes, szójamentes, cukormentes, GMO mentes, vegán A tészta struktúrájának köszönhetően főzés nélkül is, forró vízzel leöntve, akár 4 perc alatt kész. Összetevők: Teljeskiőrlésű zabpehelyliszt, víz Átlagos tápérték 100 g termékben Energia1480 kJ / 352 kcalZsír6,0 g, amelyből telített 1,4g Szénhidrát52,2g amelyből cukor 0,4g Rost14 g Fehérje15,2 g Só0,04 g Tárolási útmutató: száraz, hűvös helyen tartandó. Receptek: Gluténmentes, brokkolikrémes tészta
Aki szereti a brokkolit, mindenképp próbálja ki ezt a krémes, fűszeres, pillanatok alatt előkészíthető tésztát. A zabos tészta főzési ideje csupán 2 perc, a brokkolit 10 perc alatt roppanósra tudjuk párolni, aztán egy gyors turmixolás és tulajdonképpen kész is vagyunk. Isteni finom, könnyű, de mégis laktató, a fűszerezésnek pedig csak a képzeletünk szab határt.
Hozzávalók:
  • 1 db brokkoli
  • 100 g natúr krémsajt
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • 1 csipet chili
  • 1 csipet őrölt feketebors
  • Ízlés szerint só
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 30 g reszelt parmezán
  • 200 g Paleolit GM zabtészta
Tetejére:
  • Ízlés szerint reszelt parmezán
  • 6 db koktél paradicsom
Elkészítés:
  • A tésztát bő, enyhén sós vízben főzzük forrástól számítva 2 percet, majd szűrjük le és folyóvíz alatt öblítsük át.
  • Egy lábosba tegyünk fel vizet melegedni, adjunk hozzá sót. Amint felforrt, fordítsuk bele a brokkolit úgy, hogy a szára kilógjon a vízből. Így főzzük 10-12 percet. Készítsünk mellé egy tálban jéghideg vizet, majd a roppanósra főtt brokkolit emeljük
    át ebbe. Így szép zöld színe marad. A brokkoli főző vizét tegyük félre, ezzel hígítsuk a krémet ízlés szerint.
  • A brokkoli rózsáit tegyük egy késés aprítóba, adjuk hozzá a sajtkrémet, a fűszereket, a reszelt parmezánt, a petrezselymet és turmixoljuk simává. Állítsuk be a kívánt sűrűséget a félretett vízzel.
  • Míg elkészül a brokkoli krém, a paradicsomokat vágjuk félbe és forró sütőben, vagy airfreyerben süssük pár perc alatt meg.
  • Egy serpenyőben keverjük össze a tésztát, a krémet és melegítsük össze.
  • Tálaljuk sült paradicsommal és reszelt parmezánnal.
Jó étvágyat hozzá! Gluténmentes, vegán "parmezán" sajttal szórt paradicsomos tészta
Naná, hogy a paradicsomos penne nem csak az olaszok kedvenc étele, hanem a miénk is. Ezt a gluténmentes, vegán ebédet pontosan 15 percig tart elkészíteni, az elfogyasztása pedig még ennyi ideig sem tart. A fűszereket ízlés szerint variálhatjátok benne, nekünk az enyhén pikáns változat igencsak
bejött. A tetejére pedig vegán parmezán sajtot szórtunk, aminek az alapja nálunk most mandula. Ez a „sajt csatos üvegben napokig eltartható, használjátok nyugodtan egyéb ételek szórásához is. A garantáltan gluténmentes, zab alapú tészta főzési ideje 4 perc, de mi most 3 perc után
leszűrtük, hiszen még a paradicsomos szószban is rotyogtattuk pár percig. A tészta maga mellékíz mentes, így bármilyen ételek mellé tökéletes köret is lehet.
Hozzávalók:
  • 200 g Paleolit GM zabtészta
  • 3 db paradicsom
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5-6 levél friss bazsalikom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Ízlés szerint só
  • Ízlés szerint frissen őrölt feketebors
  • Ízlés szerint chili pehely
  • 1 teáskanál cukor
  • Szükség szerint víz
Vegán parmezán:
  • 150 g mandula
  • 6 evőkanál gluténmentes sörélesztőpehely
  • 1 nagy csipet só
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
Elkészítés:
  • A tésztát bő, sós vízben, forrástól számítva 3 perc alatt főzzük al dente (nem egészen puhára, maradjon kissé roppanós), majd szűrjük le és hideg víz alatt mossuk át.
  • A paradicsomokat tegyük forrásban lévő vízbe és főzzük 1 percig, majd szedjük át jéghideg vízbe. Így a bőrét könnyen eltávolíthatjuk. Ezt követően kockázzuk fel.
  • A vöröshagymát vágjuk apró kockákra és olívaolajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, a sűrített paradicsomot, a fűszereket és öntsük hozzá annyi vizet, hogy krémes állagú legyen. Fedő alatt rotyogtassuk pár percet, majd keverjük hozzá a tésztát és főzzük további 1-2 percet.
  • A vegán sajthoz a mandulát tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt pirítsuk meg.
  • A megpirított mandulát, a sörélesztőpelyhet, a sót és a fokhagyma granulátumot késés aprítóval daráljuk meg.
  • Tálaljuk a tésztát a vegán parmezán sajttal megszórva.
Jó étvágyat hozzá! Tonhalas paradicsomos tészta
Hozzávalók (1 adag):
  • 5 dkg nyers Paleolit GM zabtészta
  • 10 dkg tonhalkonzerv natúr lében
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg cukormentes sűrített paradicsom
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • só, őrölt bors és egy kevés édesítő ízlés szerint
Elkészítés:
  • A Paleolit GM zabtésztát forrásban lévő sós vízbe öntjük és 4-5 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük.
  • Amíg a tészta megfő, a zúzott fokhagymát a közepesen forró olívaolajon megfuttatjuk, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot.
    Jól elkeverjük, majd fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, sóval, borssal és ha nagyon savanyú a paradicsom, adhatunk hozzá egy kevés édesítőszert is.
  • Az így elkészült paradicsomszószba belekeverjük a leszűrt tonhalkonzervet, majd a kifőtt zabtésztát és jól összeforgatjuk.
  • A tetejére olívabogyót és reszelt mozzarellát szórunk ízlés szerint.
Jó étvágyat hozzá! Tejszínes csirkés zabtészta
Hozzávalók (3 adag):
  • 15 dkg Paleolit GM zabtészta (nyersen mérve)
  • 500 g csirkemell filé
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd (1 dkg) fokhagyma
  • 2 evőkanál olvasztott kókuszolaj
  • 2 dl főzőtejszín/növényi tejszín
  • 5 dkg reszelt light trappista sajt
  • 1 dl víz (lehet a tészta főzővize)
  • só, őrölt bors
  • friss petrezselyem
Elkészítése:
  • A Paleolit GM zabtésztát bő, forrásban lévő vízbe öntjük, 4 perc alatt kifőzzük , majd leszűrjük.
  • A kókuszolajon a vöröshagymát megdinszteljük, majd rádobjuk a fokhagymát is és azzal is kissé összepirítjuk.
  • A kockára vágott csirkemell filét a hagymás olajra rátesszük, aláöntjük a vizet, majd sózzuk, borsozzuk és fedő alatt 15 perc alatt puhára pároljuk.
  • Amikor a hús megpuhult, belekeverjük a tejszínt és a reszelt trappista sajtot, majd a kifőzött zabtésztát.
  • Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.