Paleolit Shirataki Szénhidrátmentes finommetélt konjac tészta 400 g

Paleolit Shirataki Szénhidrátmentes finommetélt konjac tészta 400 g

872 Ft

Ajánlataink a termékre

 

Paleolit Shirataki Szénhidrátmentes finommetélt konjac tészta 400 g

872 Ft
+ 1 499 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
reformnagyker.hu
Termékleírás
Minden, amit a konjakról érdemes tudni: A Konjac, más néven Ördögnyelv egy vaskos szárú gumós cserje.
Ennek a Dél-Kelet Ázsiában termesztett és őshonos növénynek a vízben oldódó élelmi rostja a glükomannán.
Hozzá hasonló vízben oldódó rostok találhatóak a zöldségekben, gyümölcsökben, hüvelyesekben magvakban valamint a teljes kiőrlésű lisztből készült termékekben. Ezek a növényi rostok serkentő hatással vannak az emésztésre, valamint pótolhatatlan élettani hatásuk van az emberi szervezetre. Megelőzik számos betegség kialakulását, így az utóbbi években nagyon népszerűvé vált a világ minden táján. A glükomannánt ugyan nem lehet könnyen megemészteni és nem szívódik fel evés után a szervezetünkben, de képes megkötni a koleszterint és az epesavat, továbbá segíthet a magas vérnyomás csökkentésében, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzésében, annak gyógyításában.
Magas rosttartalma miatt fontosnak tartják az emésztőrendszer tisztításában is. Ezeken túl az oldható rost, amely lassítja a tápanyagok felszívódását, a vércukorszintet nem emeli meg, ez pedig mindenképpen előnyös a cukorbetegek számára is. Napjainkban azonban az ördögnyelvet elsősorban fogyókúrás célokra használják. Mit érdemes tudni a tésztáról?
  • Vegán
  • Paleo
  • Allergénmentes
  • Zsírmentes
  • IR barát
  • Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
  • Adalékanyagmentes
  • Tartósítószert nem tartalmaz
  • 100 g tésztában 9,6 kalória található.
  • Sokoldalúan, bármely diétában felhasználható 
Elkészítési javaslat:  A legegyszerűbben csak vegyük ki a levéből, öblítsük el és máris mehet a forró levesbe, vagy öntsük rá a szószokat, ha tésztás ételt készítünk. Nem kell főzni. Egy másik gyakori előkészítési módszer, amikor egy tapadásmentes serpenyőben, zsiradék nélkül, magas hőfokon sütjük, u. n. szárazpirítással. Addig sütjük, amíg nyöszörgő/csikorgó hangokat nem ad ki magából, ez általában 1 perc alatt bekövetkezik. Ezzel a módszerrel formatartóbb, szolidabb, keményebb tésztát tehetünk a levesbe, szószhoz, ázsiai ételhez, valamint a keserűségét is mérsékli. Megjegyzés:  Különle ges szaga van a Konjac tésztának, aki ehhez nincs hozzászokva, vagy még nem érezte soha, annak ez a szag furcsának tűnik. Ezt a szagot öblítéssel el lehet tüntetni. Összetevők:
  • Konjac gyökér por
  • Víz
  • Kalcium-hidroxid
Származási hely: Kína

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.